Päivi Hellman

PÄIVI HELLMAN

Päivi Birgitta – äänimaljoista matkaan

Olen etsijä. Olen etsinyt totuutta viimeiset yhdeksän vuotta. Jo lapsena olen alitajuisesti pistänyt merkille, ettei tämä maailma, yhteiskunta ehkä toimikaan oikein. Sen pitäisi toimia ihmisen hyväksi. Onko se kuitenkaan niin?  Olen mukautunut maailman tuuliin niin kuin useimmat meistä tekevät. Mutta onko se välttämätöntä? Eikö välttämätöntä ole kuunnella oman sielun herkkää laulua?
Miten alati vaativammassa maailmassa voi kuulla perhosen siivet, nähdä timantit sateisella tiellä, tuntea tuulen hiuksissa? Miten voi kokea pehmeyden, kauneuden?
Äänimaljat avasivat itselleni kauneuden ja toivat minut takaisin herkkyyteni äärelle. Ensimmäisellä kerralla puolitutun joogaystävän auton takapenkillä matkalla ensimmäiseen äänimaljarentoutukseen, mietin mielessäni “ja mitähän hölynpölyä tämä mahtaa olla?”. En voinut olla vähempää väärässä. Lyhyen joogasarjan jälkeen asetuimme matoille lepoasentoon. Äänimaljojen alkaessa hiljalleen soida kyyneleet valuivat poskilleni. Joku liikahti sisälläni isosti. Vapautui. Itkin koko tunnin. Se tuntui erityisen hyvältä, jopa maagiselta. Soivat sävelet rentouttivat kehoni ja samalla avasivat lempeästi mieleni.
Tämän kokemuksen jälkeen jäin kiinni äänimaljojen kiehtovaan maailmaan. Pian hankin jo ensimmäiset kolme äänimaljaani. Kävin äänimaljarentouttaja-kurssin ja hankin muutaman äänimaljan lisää. Yksi äänimaljoista matkasi luokseni postitse Santiago de Compostelan pyyhinvaellusreitiltä. Sain sen lahjaksi rakkaaltani.
Pitäessäni rentoutuksia niitä pyydetään aina lisää. Ihmiset reagoivat äänimaljojen värähtelyihin eri tavoin. Rentoutuksen aikana maataan mukavasti lattialla/maassa viltin päällä silmät suljettuina. Aloitaessani soiton sanon aina , että on lupa poistua, jos tämä ei jostain syystä tuntuisikaan hyvältä. Tämä lupa poistaa jännityksen. On lupa olla vapaasti se mitä on.
Soitan maljoja ja samalla puhun rentoutuksen. Loppu puolella jätän puheen pois ja vain soitan. Rentoutus päättyy viiden minuutin hiljaisuuteen. Tämän jälkeen herättelen lempeästi rentoutujat. Saattelen takaisin tähän maailmaan. Rentoutus kestää noin 50 minuuttia.
Osa rentoutujista nukahtaa nopeasti. Jos näin käy, on se sinulle se mitä tarvit juuri nyt. Nukkuessasi maljojen värähtely jatkaa hienojakoista työtään. Ne saavat meissä olevan veden värähtelemään.  Lempeä värähtely ulottuu kehon jokaiseen sopukkaan.
Joskus voi olla vaikea päästää irti, rentoutua. Ajatukset valtaavat mielen. Hyväksy ajatuksesi ja annan niiden lipua eteenpäin. Hengähdä pari kertaa, rentouta kehosi  ja nauti. 

Translate »