Sini Koskelainen
SINI KOSKELAINEN:
Sini Koskelainen on juurevaan ja elokuvalliseen a cappella -musiikkiin erikoistunut laulaja, säveltäjä ja laulukouluttaja. Häntä sykähdyttää juurivoima, ekspressiivisyys, kehollisuus, luontoyhteys, linnut, elokuvamusiikki, kansanperinne ja meditatiiviset praktiikat.
Koskelainen työskentelee mm. laulaja-säveltäjänä EMMA-palkitussa a cappella yhtyeessä Tuuletar, luo tilaussävellyksiä, ohjaa ja innovoi voimaannuttavia ja luovuutta ruokkivia laulutyöpajoja sekä antaa laulun yksityistunteja.
Hän kokee laulun opettamisen sydämentyökseen musiikin luomisen ja esiintymisen lisäksi. Koskelainen on luonut äänityöpajat Ääniefektit ihmisäänellä, Etnolaulu, Metsässä raikaa! -kulning, Linnunäänityöpaja ja Nouse luontoni loitsulaulupiiri. Työpajojeni kautta hän haluaa inspiroida ihmisiä vahvistamaan suhdetta omaan ääneensä, tutustumaan äänen monisävyisyyteen, juureviin musiikkiperinteisiin ja Maasta ja lantionpohjasta asti kumpuavaan woimaan!
Tuulettaressa Koskelainen on toiminut vuodesta 2012 päätoimisena laulaja-säveltäjänä. Yhtye oli ehdolla Vuoden vokaalimusiikin tekijäksi vuonna 2019, palkittiin Vuoden kansainvälistyjä -palkinnolla vuoden 2019 Etnogaalassa ja voitti vuonna 2015 hopeaa sekä yleisön suosikki -palkinnon pop-kategoriassa arvostetussa Vokal.Total a cappella -kisassa Grazissa (AUT). Tuuletar on tähdittänyt kansainvälisiä festivaaleja yli 20 eri maassa kuten WOMEX (ES, FI), WOMAD (UK, AUS, NZ), RITMO (HU), Sur Jahan (IND), Taiwan A Cappella Festival, Songlines Encounters (UK) ja JazzAhead (DE). Yhtye on vieraillut Vain elämää -sarjassa (2019) Lauri Tähkän päivänä, Tunturin tarinat -elokuvassa (2020) sekä Vantaan Viihdeorkesterin ja Ylioppilaskunnan Laulajien solistina. Yhteistyökumppaneina ovat olleet myös Cirko-uuden sirkuksen keskus, Pekko Käppi ja Tsuumi Soundsystem.
Tuulettaren lisäksi hän on työskennellyt viime vuosien aikana mm. esiintyjänä perinnejuhlia elvyttävässä Vuodenkierto -hankkeessa, tilaussäveltäjänä hypnoosirentoutushankkeessa, sello-laulu duossa Kajos, laulajana islantilaisessa mykkätaide-elokuvassa See no evil/ Betur sjá augu (Callow Youth Productions/Nykur Media, 2021) sekä vierailevana laulajana metal-yhtyeen HARMS levyllä A lifetime spent on dying (2021).
Koskelaisen Tuulettarelle luodut sävellykset ovat herättäneet kiinnostusta ulkomaisilla synkronoitavan musiikin markkinoilla ja teoksiani ’Alku ja ’Elda’ (esittäjä: Tuuletar, julkaisija: Bafe’s Factory) on käytetty tv-sarjoissa Monarca (Netflix, Meksiko, 2019), Game of Thrones (HBO, USA, 2017) ja Wentworth (Netflix, AUS, 2017)
WOIMAN NOSTATUS LAULUPIIRI
Lämpimästi tervetuloa kokoontumaan yhteen Tiipiiseen nostattamaan woimaa äänellä! Laulamme loitsulauluja (mm. Lemmennostatus) ja vahvistamme luottamusta ja suhdetta omaan äänelliseen ilmaisuun. Luomme meditatiivisia äänimaisemia ja päästämme äänemme valloilleen kollektiivisessa loppuimprossa!
Oma rumpu, helistin tai muu soitin tervetullut mukaan!
Kesto: 2 tuntia
Vetäjä: Sini Koskelainen
SINI KOSKELAINEN: LAULU METSÄNVÄELLE
Muinaissuomalaisesta mytologisesta hahmosta – Mielikki Metsän emännästä – ja luonnonuskosta inspiroitunut improvisatorinen soololauluesitys soutuveneessä järvellä Valkoisen Kukan taide- ja hyvinvointileirillä. Soittimena ihmisääni.
Ennen metsää kunnioitettiin eri tavalla kuin nykyään. Ihminen nähtiin osana luonnon kiertokulkua, ei ylempänä tai erillisenä osana sitä. Metsään ei menty pahoin tai itsekkäin aikein, riistämään tai roskaamaan sitä. Pyydettiin lupaa saada astua sisään metsän valtakuntaan ja jätettiin uhripuille lahjoja.
Kaikki elollinen nähtiin pyhänä. Puiden annettiin kasvaa ja lahota, eikä metsän kaaosmaiseen järjestykseen puututtu. Jokaisella puulla, kasvilla, eläimellä, kivilajilla ja elementillä koettiin olevan oma voimansa ja jokaiselta niistä oli mahdollisuus oppia jotain. Uskottiin luonnon- ja paikanhaltijoihin ja heidät pyrittiin pitämään tyytyväisenä erilaisilla loitsuilla ja rituaaleilla, jotta yhteiselo ja yhteistyö (kuten karhunkaato) sujui mallikkaasti. Elettiin tietoisessa vuorovaikutuksessa kaiken olevaisen kanssa.
Mielikki oli Metsän emäntä joka hallitsi metsän valtakuntaa yhdessä Tapio Metsänkuninkaan kanssa. Mielikiltä tuli pyytää siunausta marjastukseen, sienestykseen ja pienriistan saalistukseen. Jos Mielikki mieltyi sai jokainen juuri sen, mikä kullekin kuului. Mielikki toimi myös karjan suojelijana sekä eläinten parantajana ja villiyrttioppaana.
”Mielikki metinen emäntä, metsän piika pikkarainen, Aukaise metinen aitta, metsän pout poukauta, minun metälle mentyäni, korvelle kohottuani.”
Esitys tapahtuu järvellä, tuo oma kajakkisi, kanoottisi, uimapatjasi tai uimarenkaasi.VP