Valkoisen Kukan Mervi 

VKMervi_kesä_2020.jpg

Mervi Kokki asustaa isovanhempiensa mailla Lappeenrannan idyllisessä Ilottulassa perheensä kanssa. Perheeseen kuuluu aviomies tytär ja poika.

Mervi on koulutukseltaan Taiteen Maisteri pääaineena kuvataiteen opetus ja sivuaineena hänellä oli tanssin opetus.  Opintonsa hän suoritti Helsingissä Taideteollisessa Korkeakoulussa, Teatterikorkeakoulussa sekä Yhdysvalloissa Ohio State Universityssä. Lisäksi hänellä on mm. Voimauttavan valokuvan koulutus ja useita muita kursseja tanssista ja taiteesta.

Mervin päätyönä on  toimia kuvataiteen lehtorina Lappeenrannan lukiossa. Opetusvuosia on kertynyt jo yli 20 vuotta. Kuvataiteen lisäksi hän opettanut tanssia. 

Mervi maalaa ja piirtää itsekin  varsinkin kesäisin valon riittäessä pitkään iltaan..

Jo pienestä pitäen Mervi on pitänyt eläimistä ja nyt aikuisena hän on vihdoin toteuttanut unelmansa eläin katraan muodossa. Jotka omalta osaltaa osallistuvat myös valkoisen kukan toimintaan. Myös luonnon eläimet ovat läsnä. Valkoisten joutsenten ylilento tai kurjen huutoo saa Mervin uudelleen ja uudelleen ihastumaan pihapiirin lumoon.

 

Perheeseen kuuluu myös kolme viehättävää maalaiskissaa ja pieni kanala neljän kanan ja parin kukon kera. 

Pihapiiristä löytyy talli missä asustelee kaksi hevosta Dolli ja Dior. Mervillä on ollut hevosia jo 23 vuoden ajan.Hän onkin kouluttautunut  hevosillaan useilla eri  valmentajilla ja aikanaan kilpaillut aluetasolla kouluratsastuksessa.

Uusimpana aluevaltauksena Mervillä on siperianhuskyt. Koiria on perheessä kaikenkaikkiaan kahdeksan joista seitsemän on siperian huskyjä. Mervin mies Pasi kilpailee koirilla vetoluokissa ja Mervi toimii handlerina ja treenausapuna. 

Viimeisimpänä toteutuneena unelmana on oma Tiipii, joka nyt ylväänä ja luokseen kutsuvana seisoo pihan paraatipaikalla Saimaan näkymän vieressä. Sitä Mervi ihailee onnellisena läheiseltä Saimaan lahdelta  intiaanikanootilla meloessa. Tiipii heijastuu kauniisti tyynen järven pintaan ja siitä Mervi maalaa vielä joku päivä taulun.

Mervi haluaa tarjota muillekin mahdollisuuden rentoutua ja virkistyä kotinsa pihapiirissä eläinten luonnon ja läsnäolon hetkien kanssa. Siksi hän perusti Valkoisen Kukan yrityksen, jotta muutkin voisivat kokea sen mitä hän. Mervi toivookin monien saavat iloa tullessaan Valkoisen Kukan palveluiden piiriin. 

 

VKMERVI_sisä_ateljee.jpg