Mervi Kokki

Haiku Valkoisen Kukan synnystä:

RUNGON HALAUS SOI

KUUSEN LAHJAN MINULLE

VALKOISEN KUKAN

Olen Mervi Kokki Valkoisen Kukan perustaja.

Olen myös opettaja, tanssija,taiteilija ja maaseudun pienyrittäjä. Kesällä teen yrityksen töitä ja muun vuoden olen kuvataiteen opettaja lukiossa. 

Olen aina viihtynyt luonnossa sekä Saimaan äärellä. Minulla on mahdollisuus asua esivanhempien mailla. Valkoisen Kukan toimitilat sijaitsevat Ilottulan kylällä oman talomme pihapiirissä. Vehreän maaseudun ja Saimaan näkymät luovat rauhallisen ja kauniin paikan erilaisille unohtumattomille hetkille. Maalausten aiheet ovat ympärillä, rakastan luonnon monimuotoista mutkatonta kauneutta.

Eläimet ovat myös aina ollut minulle tärkeitä. Valkoisen Kukan Tiipiin vierellä onkin tallissa kaksi hevosta. Pihapiirissä suuressa tarhassaan asustavat meidän kymmenen siperianhuskya. Meillä on myös kolme kissaa.

Olen aina haaveillut omasta Tiipiistä. Hankin oman tiipiin ja 3. syyskuuta 2019 Tiipii nostettiin pystyyn.Tiipiin salot on kaadettu meidän omasta lähimetsästä. Valkoisen Kukan Tiipii on ollut pystyssä ympärivuoden siitä lähtien. Valkoisen Kukan tiipiissä on hyvä henki  ja rauhallinen tunnelma ja siellä on hyvä rummuttaa, kuunnella äänimaljoja tai meditoida. Siellä saa olla oma itsensä. 

Halusin mahdollistaa muillekin Valkoisen Kukan tiipiiseen ja kauniin pihapiiriin pääsyn, joten perustin yrityksen Valkoinen Kukka tammikuussa 2020. Aloitin keväällä 2020 pitämään kerran kuussa tiipiissä Uudenkuun rentouttavia rummutuksia. Toisinaan myös laulan rummutuksen ohessa.  Elävän tulen äärellä yhteisessä piirissä on kerrottu monta tarinaa ja naurettu ja surettu. Rummutuksiin osallistuvien innostuksesta aloimme yhdessä pohtimaan leirin mahdollistamisesta

Vuonna 2022 oli  Valkoisen Kukan hyvinvoinnin tapahtuman ensimmäistä kertaa. Se oli niin positiivinen kokemus joten päätimme yhteistuumin esiintyjien kanssa tehdä leiristä uuden perinteen.

Valkoisen Kukan taide ja hyvinvoinnin leirille 2023 osallistuu alkuperäisten esiintyjien kanssa uusia mielenkiintoisia tekijöitä. Odotan innolla tulevaa leiriä ja sen työpajoja ja musiikkiesityksiä, aamujoogaa ja äänimaljarentoutuksia. Leirillä kannustan maalaamaan ja tanssimaan omalla persoonallisella tavalla. Jos haluat maalata koko leirin ajan, on se mahdollista ja saat neuvoja ja kannustusta aina tarvittaessa.

Leirillä aion tanssia, laulaa, osallistua työpajoihin,nauttia esityksistä  ja rummuttaa yhdessä leiriläisten ja esiintyjien kanssa, sekä uida ja saunoa ja lisäksi syödä herkullista kasvisruokaa.

Tulethan sinäkin mukaan, olet sydämellisesti tervetullut!

 

Valkoinen Kukka

Mervi Kokki

p.0400693483

mervi@valkoinenkukka.fi

Translate »